Iveco T-way 2021: Nieuw, stoer, sterk, IVECO!
04 - 05 - 2021

IVECO schakelt op met introductie van nieuwe T-WAY

IVECO vult het IVECO WAY heavy-gamma aan met de nieuwe off-road truck die is ontworpen voor de zwaarste missies in de meest extreme omstandigheden, en die het overneemt van de legendarische TRAKKER.

afbeelding-in-tekst-persbericht-iveco-presenteert-de-nieuwe-t-way.jpgDe nieuwe IVECO T-WAY introduceert een nieuwe HI-TRONIX geautomatiseerde transmissie met functies die speciaal zijn ontwikkeld voor off-road mobiliteit. De nieuwe schijfremmen aan de achterzijde, het zware achterwielophangingssysteem voor tandemassen, het lagere eigen gewicht en een groot aantal functies zoals het HI-TRACTION-systeem, samen met de hoge connectiviteit, digitale diensten en de cabine met hoog comfort dragen bij aan uitstekende efficiëntie en winstgevendheid. IVECO biedt nu een complete, vernieuwde line-up voor off-road missies met de nieuwe IVECO T-WAY en de IVECO X-WAY. 

IVECO presenteerde vandaag het nieuwe IVECO T-WAY zware terreinvoertuig aan zijn dealernetwerk en vertegenwoordigers van de internationale vakpers tijdens een digitaal evenement. De IVECO T-WAY  bouwt voort op het erfgoed van robuustheid en betrouwbaarheid van de lange lijst van kampioen off-road voertuigen van het merk en introduceert "state-of-the-art" technologische oplossingen om alle verwachtingen op het gebied van productiviteit, laadvermogen, veiligheid en rijcomfort te overtreffen. Deze kenmerken van extreme robuustheid, hoge prestaties en betrouwbaarheid komen duidelijk tot uiting in het thema van de lanceringscampagne: "TREAT IT BAD".

IVECO koos voor een innovatieve aanpak met een  virtuele lancering, speciaal ontworpen voor het IVECO Live Channel. Het bood de deelnemers een unieke ervaring en vertelde een meeslepend verhaal dat bestond uit een mix van video-inhoud en live interacties. Het nam de gasten mee op een ontdekkingsreis door IVECO's off-road wereld en onthulde de nieuwste telg in zijn lange traditie van legendarische trucks.

Luca Sra, Chief Operating Officer IVECO Truck Business Unit: "Vandaag openen we een nieuw hoofdstuk in de buitengewone off-road geschiedenis van IVECO met de lancering van de IVECO T-WAY, erfgenaam van de TRAKKER als de 'sterkste van de zwaarste'. Dit extra sterke voertuig, een echte kampioen op het gebied van prestaties, stevigheid en duurzaamheid, zal de aanwezigheid van IVECO in de zware off-road sector verder consolideren. De IVECO T-WAY voltooit de vernieuwing van ons zware IVECO WAY-assortiment, dat nu één van de meest nieuwe, rijkste en meest innovatieve op de markt is."

Thomas Hilse, IVECO Brand President: "We hebben de industrie opgeschud met de on-road IVECO S-WAY. Vandaag doen we het opnieuw in de off-road sector. Ook in dit segment staan we op het punt om "trucking" mee te nemen naar de toekomst, en de toekomst is nu, met de IVECO T-WAY. We ontwierpen de IVECO T-WAY met de ambitie om nieuwe normen te stellen op het gebied van robuustheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, handling, flexibiliteit bij het monteren van de opbouw en geconnecteerde diensten - en design, een 'must' voor een Italiaans merk. De naam zegt het al: T for Though!"

afbeelding-in-tekst-2--persbericht-iveco-presenteert-de-nieuwe-t-way.jpg"T" FOR TOUGH: ontworpen voor robuustheid en betrouwbaarheid

De IVECO T-WAY is ontworpen om de beste prestaties in zijn klasse te bieden in elke off-road missie. Het onderscheidt zich door zijn off-road prestaties, robuustheid en torsie rigiditeit. Het draagt van zijn voorgangers de legendarische robuustheid van het hogeweerstandsstaalchassis met een 10 mm dik chassis, met een buigmoment aan de bovenkant van het segment op 177 kNm. De vooras heeft een maximale capaciteit van maximaal 9 ton. Naafreductie op de achteras is standaard om kracht en prestaties te maximaliseren. Het nieuwe heavy-duty achterophangingssysteem voor tandemassen optimaliseert het voertuiggewicht en verbetert de off-roadprestaties met een grotere bodemvrijheid en een betere vertrekhoek.

De IVECO T-WAY levert al het vermogen dat nodig is voor tractie en PTO met IVECO's  betrouwbare en efficiënte Cursor 13-motor (13 liter) die tot 510 pk levert – 10 pk meer dan de prestaties van de Trakker. Voor lichtere configuraties is hij ook beschikbaar met de Cursor 9-motor. Ze zijn gekoppeld aan de beproefde 12- en 16-versnellingen HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbakken, welke nu ook nieuwe functies heeft die specifiek bedoeld zijn voor off-road mobiliteit. Ze omvatten een Off-road Modus om te helpen vertrekken op steile hellingen, Rocking Modus om gemakkelijk met de aangedreven wielen uit een kuil te komen en Creeping Modus voor ultra-lage snelheid bij stationair draaien. Voor de weggedeelten van de missie verbetert het IVECO HI-CRUISE-systeem de efficiëntie van de transmissie verder. Het omvat voorspellend schakelen, voorspellende cruise control en een eco-roll-functie die de intertie van het voertuig gebruikt bij het bergafwaarts rijden. Met deze nieuwe algoritmen levert HI-TRONIX de perfecte versnellingsstrategie voor elke toepassing.


Meer informatie over de Iveco T-way

Laatste nieuws

Nieuwe vacatures!

Nieuwe vacatures!

Wij hebben onlangs nieuwe vacatures geplaatst! Benieuwd en/of interesse? kijk dan snel op onze Vacature&nbs..
Lees verder
Dakar 2024: Iveco is goed uit de startblokken gekomen!

Dakar 2024

De Dakar vindt traditioneel plaats in de eerste week van januari, en wij van Iveco zijn natuurlijk wat trots op..
Lees verder
Iveco lanceert de nieuwe IVECO line-up voor 2024 met upgrades voor het gehele gamma

Iveco lanceert de nieuwe IVECO line-up voor 2024 met upgrades voor het gehele gamma

Iveco heeft onlangs haar vernieuwde line-up gepresenteerd in Milaan, welke voldoen aan de nieuwe GSR veiligheids..
Lees verder